Logo fz advocaten wit

Vaststellingsovereenkomst

Een vaststellingsovereenkomst (VSO) wordt opgesteld tussen werkgever en werknemer. In dit schriftelijk ontslagvoorstel spreken werkgever en werknemer af onder welke voorwaarden de arbeidsovereenkomst beëindigd kan worden. Het is belangrijk dat beide partijen zeker zijn dat aan alle vereisten is voldaan. FZ advocaten legt hieronder uit wat een vaststellingsovereenkomst is en wat het inhoudt.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Een VSO is een schriftelijk ontslagvoorstel. Door middel van de VSO wordt de arbeidsovereenkomst beëindigd en afgesproken onder welke voorwaarden dat gebeurd. U bent niet verplicht mee te werken met een vaststellingsovereenkomst. Het is raadzaam om niet direct te tekenen maar eerst te overleggen met een advocaat. Er zijn namelijk meerdere bepalingen, waarmee u zich in de vingers kan snijden.

Inhoud vaststellingsovereenkomst

In de overeenkomst kunnen diverse bepalingen worden opgenomen. Hierbij kunt u denken aan de volgende bepalingen:

  • geheimhouding;
  • ontslagvergoeding;
  • overweging van de beëindiging;
  • bedenktermijn;
  • opzegtermijn;
  • vrijstelling van werk;
  • concurrentiebeding.

Heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen of wenst u er een te sluiten?

Het is van belang om u in een zo vroeg mogelijk stadium bij te laten staan door een ervaren en gespecialiseerde arbeidsrechtadvocaat. Wij helpen u een procedure te voorkomen door middel van adviseren, onderhandelen en wanneer het toch tot een procedure komt, deze in goede banen te begeleiden voor zowel werkgevers als werknemers. Voor een VSO is het relevant dat u zeker weet dat aan alle vereisten is voldaan.

Neem contact met ons op en laat u adviseren door één van onze advocaten.