Logo fz advocaten wit

Bedrijfsbezoek

Het kan voorkomen dat u als ondernemer een bedrijfsonderzoek krijgt van de belastingdienst. Hierdoor krijgt de controleambtenaar een idee van de onderneming en het management. Over het algemeen kondigt de belastingdienst een bedrijfsbezoek aan, maar gelegen komt het nooit. U krijgt vaak een schriftelijke aankondiging wanneer het bezoek plaats zal vinden en wat het doel hiervan is.

Wat gebeurd er tijdens een bedrijfsbezoek?

Tijdens een bedrijfsbezoek is het de bedoeling dat de controleambtenaar een idee krijgt van uw onderneming en het management. De controleambtenaar kan tijdens het bezoek afspraken met u maken, over hoe bepaalde dingen anders zouden kunnen.

De controleambtenaar maakt van het bedrijfsbezoek een schriftelijke beschrijving, waarvan u een afschrift krijgt. Indien u het niet eens bent met het verslag, kan u hierop reageren.

welke rechten heeft de belastingdienst?

Wanneer u wilt weten welke rechten de belastingdienst heeft, en welke rechten de belastingdienst juist niet heeft is het verstandig om u door een advocaat belastingkundige te laten informeren. Twijfel niet en neem (vrijblijvend) contact op met Farber Zwaanswijk Advocaten, gespecialiseerd en ervaren op het gebied van (het voorkomen van) procedures tegen de belastingdienst. Wij kunnen u namelijk goed voorbereiden op zo’n bezoek. Twijfel daarom ook niet en neem contact op met Farber Zwaanswijk Advocaten.