Logo fz advocaten wit

Derdenonderzoek

Het kan voorkomen dat de belastingdienst een derdenonderzoek wenst in te stellen. Het onderzoek gaat over gegevens over uw belastingheffing. Bij een derdenonderzoek gaat de belastingdienst bij derden op bezoek om uw gegevens te controleren, dit kunnen bijvoorbeeld leveranciers of klanten zijn.

Van groot belang is dat particuliere klanten niet hoeven mee te werken aan een dergelijk onderzoek. Een administratieplichtige dient echter wel mee te werken en heeft ook een geheimhoudingsplicht. Zo mag de administratieplichtige dus niet bekend maken dat er een derdenonderzoek naar uw belastingheffing heeft plaatsgevonden.

Tijdens het derdenonderzoek zal de controleambtenaar onderzoek doen naar uw belastingheffing. De belastingdienst heeft de bedoeling dat door middel van onderzoek bij derden wordt gecontroleerd of uw gegevens kloppen.

welke rechten heeft de belastingdienst?

Wanneer u wilt weten welke rechten de belastingdienst heeft, en welke rechten de belastingdienst juist niet heeft is het verstandig om u door een advocaat-belastingkundige te laten infomeren. Twijfel niet en neem (vrijblijvend) contact op met Farber Zwaanswijk Advocaten, gespecialiseerd en ervaren op het gebied van (het voorkomen van) procedures tegen de belastingrecht. Wij kunnen u namelijk goed voorbereiden op zo’n bezoek. Twijfel daarom ook niet en neem contact op met Farber Zwaanswijk Advocaten.