Logo fz advocaten wit

Administratief beroep

Als een bestuursorgaan een besluit heeft genomen waar u het niet mee eens bent, kan u in sommige gevallen administratief beroep indienen.

Bij administratief beroep geeft u ook aan dat u het niet eens bent met een besluit. Het indienen doet u bij een ander bestuursorgaan als welke het originele besluit heeft genomen. Dit in tegenstelling tot het indienen van een bezwaarschrift.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een besluit van de korpschef. De korpschef kan besluiten een wapenverlof in te trekken. Indien u het niet eens bent met deze beslissing, kan u administratief beroep indienen. Dit wordt beoordeeld door een ander bestuursorgaan, namelijk Justis.

Als u het niet eens bent met het besluit dat is genomen naar aanleiding van het ingestelde administratieve beroep, kan u in beginsel ook een beroepschrift indienen bij de bestuursrechter op de rechtbank.

Neem nu contact met ons op

Wanneer u een bestuursrechtelijk geschil heeft en u administratief beroep wenst in te dienen, is het raadzaam om een advocaat te raadplegen. Farber Zwaanswijk Advocaten heeft veel ervaring op het gebied van financiële en fiscale zaken versus diverse overheidsinstanties zoals de belastingdienst. Daarom staan wij ook vaak cliënten bij in geschillen met gemeentelijke instanties en overige overheidsinstanties zoals het UWV en de arbeidsinspectie. Raadpleeg daarom altijd een van onze ervaren advocaten door nu contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Onze advocaten zijn er 24/7 voor u. Uw wensen en belangen zetten wij altijd centraal. Ons doel is om uw problemen zo veel mogelijk uit handen te nemen en uw zaak in goede banen te leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.