Logo fz advocaten wit

Internetfraude

Wordt u verdacht van internetfraude?

Internetfraude is een breed begrip. Hiervan kan sprake zijn in het geval een valse advertentie wordt geplaatst of indien er producten niet worden geleverd, er nepproducten of kapotte producten worden geleverd. In al deze gevallen is sprake van fraude via internet. Naast oplichting via een online handelsplaats is ook sprake van internetfraude in het geval waarbij gebruikt wordt gemaakt van een frauduleuze webwinkel, ook wel bekend als de zogenaamde nepshop, waarbij wel goederen worden aangeboden, maar na betaling niet worden geleverd.

Andere voorbeelden van internetfraude:

Pharming
Hier is sprake van wanneer een DNS-server wordt aangevallen en het internetadres van een bepaalde website wordt gewijzigd, waarnaar gezocht werd. De surfer typt een website in, maar komt terecht op een nagebootste website. Wanneer dit bijvoorbeeld bij de site van een bank gebeurd, beschikt de hacker direct over alle gegevens.

Spyware
De fraudeur verspreidt spyware, dit is een programma die computer en surfgedrag en andere op de computer aanwezige gegevens registreren en vervolgens doorsturen. Denk hierbij aan inloggegevens en andere gevoelige informatie. Spyware wordt meestal zo verspreid dat gebruikers dit onwetend installeren.

Nep-virusscanner
Een fraudeur maakt een programma dat een berichtje laat verschijnen op het beeldscherm van de gebruiker. Dit berichtje bevat meestal de mededeling dat er een bepaald virus op hun computer staat, dat slechts met een bepaalde link te downloaden virusscanner kan worden bestreden. Deze virusscanner is meestal schadelijk of bevat spyware.

Welke straf kunt u verwachten?

Als u schuldig wordt bevonden aan het plegen van internetfraude kunt u een straf verwachten. In dit geval kan een gevangenisstraf, werkstraf, geldboete of een combinatie hiervan worden opgelegd. Voor meer informatie over de te verwachten straf kunt u het beste contact opnemen met een van onze advocaten, dit geheel vrijblijvend.

Wordt u verdacht van het plegen van internetfraude of bent u zelfs al gedagvaard?

Indien u strafrechtelijk wordt vervolgd, is het van belang dat u wordt geadviseerd door een van onze ervaren strafrechtadvocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten. Onze advocaten zijn gespecialiseerd op het gebied van strafrecht en kunnen u daarom bij internetfraude uitstekend bijstaan. Onze advocaten zijn vastberaden om uw zaak in goede banen leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.