Logo fz advocaten wit

Kasfraude

Wordt u verdacht van kasfraude?

Kasfraude vindt plaats wanneer er een bepaald geld bedrag uit de kas of kassa wordt gehaald. Het geeft een verkeerd beeld van de zaken, omdat de kas(sa) minder geld bevat dan er werkelijk in zat. Wordt u verdacht van kasfraude? FZ advocaten legt uit wat de vervolgstappen zijn.

Voorbeeld

  • Door de aankoopbon te misbruiken, ook wel het vals retourneren van goederen. De fraudeur voert een kopiebon in het systeem, maar zonder de bijbehorende goederen echt te retourneren. Vervolgens wordt het aankoopverdrag uit de kas of kassa gehaald.

Met fraude wordt bedoeld dat u:

  • Opzettelijk een misleidende voorstelling geeft van bepaalde zaken.
  • Dit doet om op een bepaalde manier een economisch voordeel te behalen.
  • Iemand heeft benadeeld
  • Onrechtmatig of onwettig gehandeld

Welke straf kunt u verwachten?

Als u schuldig wordt bevonden aan het plegen van kasfraude kunt u een straf verwachten. In dit geval kan een gevangenisstraf, werkstraf, geldboete of een combinatie hiervan worden opgelegd. Voor meer informatie over de te verwachten straf kunt u het beste contact opnemen met een van onze advocaten, dit geheel vrijblijvend.

Wordt u verdacht van het plegen van kasfraude of bent u zelfs al gedagvaard?

Indien u strafrechtelijk wordt vervolgd, is het van belang dat u wordt geadviseerd door een van onze ervaren strafrechtadvocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten. Onze advocaten zijn gespecialiseerd op het gebied van strafrecht en kunnen u daarom bij kasfraude uitstekend bijstaan. Tevens zijn onze advocaten vastberaden om uw zaak in goede banen leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.