Logo fz advocaten wit

Valsheid in geschrifte

Wordt u verdacht van valsheid in geschrifte?

Bij valsheid in geschrifte moet u bijvoorbeeld denken aan een valse factuur, een vals opgemaakt contract met de werkgever of een vals huurcontract ter verkrijging van respectievelijk hypotheek of huursubsidie.

Om deze vorm van fraude succesvol te vervolgen moet minstens sprake zijn van een geschrift dat valselijk is opgemaakt of vervalst met de bedoeling het te gebruiken als bewijs ergens voor. Derhalve zal het enkel vervalsen zonder de bedoeling te hebben gehad het vervalste te gebruiken, strafrechtelijk niet met succes worden vervolgd.

Welke straf kunt u verwachten bij valsheid in geschrifte?

Wat strafmaat (hoogte van de straf) betreft maakt de wet geen onderscheid tussen vervalser en gebruiker van het vervalste. Voor deze vorm van fraude hangt een vrij hoge maximale gevangenisstraf van tot wel 7 jaar boven het hoofd en/of een geldboete. De gevangenisstraf kan tevens met één derde worden verhoogd in geval u ervan wordt verdacht deze vorm van fraude te hebben gepleegd in het verlengde van het voorbereiden of het gemakkelijk maken van een terroristisch misdrijf. De strafmaat hangt in de praktijk altijd af van vele factoren. Heeft u hierover een vraag? Neemt u vrijblijvend contact op met onze advocaten.

Wordt u verdacht van valsheid in geschrifte of bent u zelfs al gedagvaard?

Indien u strafrechtelijk wordt vervolgd, is het van belang dat u wordt geadviseerd door een van onze ervaren strafrechtadvocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten. Onze advocaten zijn gespecialiseerd op het gebied van strafrecht en kunnen u daarom uitstekend bijstaan. Tevens zijn onze advocaten vastberaden om uw zaak in goede banen leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.