Logo fz advocaten wit

Valsheid in geschrifte

U wordt verdacht van valsheid in geschrifte?

Bij valsheid in geschrifte moet u bijvoorbeeld denken aan een valse factuur, een vals opgemaakt contract met de werkgever of een vals huurcontract ter verkrijging van respectievelijk hypotheek of huursubsidie.

U wordt vervolgd wegens valsheid in geschrifte?

Om valsheid in geschrifte succesvol te vervolgen moet minstens sprake zijn van een geschrift dat valselijk is opgemaakt of vervalst met de bedoeling het te gebruiken als bewijs ergens voor. Derhalve zal het enkel vervalsen zonder de bedoeling te hebben gehad het vervalste te gebruiken, strafrechtelijk niet met succes worden vervolgd.
art. 225 Sr, over het feit valsheid in geschrifte.

Klik hier voor de webtekst

Welke straf kunt u verwachten bij valsheid in geschrifte?

Wat strafmaat (hoogte van de straf) betreft maakt de wet geen onderscheid tussen vervalser en gebruiker van het vervalste. Voor deze vorm van fraude hangt een vrij hoge maximale gevangenisstraf van tot wel 7 jaar boven het hoofd en/of een geldboete. De gevangenisstraf kan tevens met één derde worden verhoogd in geval u ervan wordt verdacht valsheid in geschrifte te hebben gepleegd in het verlengde van het voorbereiden of het gemakkelijk maken van een terroristisch misdrijf. De strafmaat hangt in de praktijk altijd af van vele factoren. Heeft u hierover een vraag? Neemt u vrijblijvend contact op met onze advocaten.

U wordt verdacht van het plegen van valsheid in geschrifte? U bent gedagvaard ?

Indien u strafrechtelijk wordt vervolgd, is het van belang dat u wordt geadviseerd door een van onze ervaren strafrechtadvocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten. Onze advocaten zijn gespecialiseerd op het gebied van strafrecht en kunnen u daarom bij valsheid in geschrifte
uitstekend bijstaan. Tevens zijn onze advocaten vastberaden om uw zaak in goede banen leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.