De fiscus heeft ongeveer honderd belastingadviseurs op het oog die mogelijk frauderen met de aangiftes van hun klanten, meldt De Volkskrant.

Werkwijze:

De belastingadviseurs helpen hun klanten volgens de belastingdienst aan valse aftrekposten door niet gemaakte zorgkosten op te voeren en of schenkingen te verzinnen. Door hun toedoen zijn duizenden Nederlanders voor miljoenen euro´s gedupeerd, aldus de fiscus.

De gevolgen:

De fiscus heeft een speciaal team om fraude met inkomstenbelasting en toeslagen te bestrijden. Dit team richt zich vooral op de personen die fraude mogelijk maken of veroorzaken. Als de fraude wordt ontdekt, worden de betrokken burgers geconfronteerd met een naheffing, die soms heel hoog kan zijn. Daarbij krijgen de betrokken burgers een verhoogd risicoprofiel en worden ze een aantal jaar extra gecontroleerd. Bij een hoog belastingnadeel is strafrechtelijke vervolging niet uitgesloten.

Uit voornoemde artikel blijkt wederom dat indien u strafrechtelijk wordt vervolgd, zowel in het geval u reeds bent gedagvaard of in het geval u verdachte bent in een strafrechtelijke financieel onderzoek, of in het geval u bent opgeroepen om als verdachte door Politie of door de FIOD te worden gehoord, het van belang is dat u wordt geadviseerd door één van onze ervaren strafrechtadvocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten. Onze advocaten zijn gespecialiseerd op het gebied van commuun strafrecht en financieel- economisch strafrecht en hebben ruime ervaring op het gebied van fraude. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.

Klik hier om het artikel te lezen.

Deel deze publicatie op: