advocaat-header-FZ

Pro deo

Wat doet een pro deo advocaat?

Wat doet een pro deo advocaat? Pro deo is een veel gebruikte term. maar wat is het nu precies? Pro deo is een aanduiding voor rechtshulp door advocaten die deels gratis aangeboden wordt. Voor de duidelijkheid: deels gratis voor degene die de advocaat nodig heeft. De overheid financiert namelijk voor veel mensen een groot deel van de rechtsbijstand en misschien ook voor u!

Wanneer u een advocaat wenst die op basis van pro deo (een zogenaamde toevoeging) werkt, wordt deze door de Raad van Rechtsbijstand (www.rvr.org), aan u toegevoegd. U kunt hierbij zelf een advocaat uitzoeken, mits deze op basis van pro deo werkt. Deze advocaat vraagt een toevoeging aan en kan u dan bijstaan op basis van een beperkte eigen bijdrage van uw kant en de rest van de kosten van de advocaat wordt gefinancierd door de overheid. Let wel op dat u goed informeert over de voorwaarden.

Onze advocaten werken op basis van pro deo. Onze advocaten maken bovendien geen onderscheid tussen betalende cliënten en pro deo- zaken. Een advocaat inschakelen kan duur zijn en ondanks dat u een advocaat misschien niet kan betalen, zijn wij bij Farber Zwaanswijk Advocaten van mening dat iedereen recht heeft op rechtshulp. Om die reden behandelen we uw zaak indien nodig mogelijk op basis van pro deo.

Afhankelijk van uw inkomen, zal u een bepaalde eigen bijdrage (zie hieronder) moeten betalen. Dit hoeft u zelf niet uit te zoeken, dit doen wij ook voor u! Heeft u een zaak? Twijfel dan niet en neem contact op met Farber Zwaanswijk Advocaten, want wij maken het verschil! Wij zijn ervaren op het gebied van pro deo zaken en zijn vastberaden om uw zaak in goede banen leiden.

Neemt u contact op met ons kantoor en/of kijkt u op de website van de Raad voor Rechtsbijstand (www.rvr.org) om te zien of u in aanmerking komt voor een pro deo advocaat, oftewel een toevoeging.

Korting op de eigen bijdrage

Op de betaling van de eigen bijdrage kan vaak ook nog korting worden verkregen. Hiervoor moet u contact opnemen met het juridisch loket (www.juridischloket.nl). In dit geval is het echter vaak handig om eerst contact op te nemen met Farber Zwaanswijk Advocaten. Wij kunnen u adviseren hoe het een en ander werkt en dan kunt u vervolgens contact opnemen met het juridisch loket en ook specifiek vragen om een toevoeging naar een van onze advocaten. Dan weet u zeker dat u door een deskundig advocaat wordt bijgestaan!