Logo fz advocaten wit

Invoer en/of uitvoer verboden middelen

De Douane houdt onder andere toezicht op het naleven van de Opiumwet en dient drugssmokkel te bestrijden.

In beginsel heeft de Douane als taak goederen te controleren op naleving van de Opiumwet. Bij de in-en uitvoer wordt deze controle uitgeoefend. Daarnaast kan de Douane ook een opsporende taak hebben, voor zover de opsporing samenhangt met de normale douane werkzaamheden.

Naast toezicht op verboden middelen houdt de Douane ook toezicht of er wel accijns wordt betaald en houdt toezicht of er geen mensenhandel plaatsvindt.

Het invoeren en uitvoeren van verdovende middelen is niet toegestaan. Hier kunnen zware straffen op staan. Dit verbod geldt voor landen binnen en buiten de Europese Unie. Er wordt intensief gecontroleerd op risicogebieden voor het invoeren en uitvoeren van verboden middelen.

Klik hier voor veelgestelde vragen over accijnsfraude.

PREVENTIEF HANDELEN

Wanneer u reeds aan ziet komen dat de Douane een procedure zal starten waar u zich niet in kunt vinden, is het verstandig om gelijk een advocaat in te schakelen. Vaak al voordat een procedure wordt opgestart kunnen er in overleg met de Douane al duidelijke afspraken worden gemaakt om eventueel de zaak voor een gerechtelijke procedure te schikken.

Neem contact met ons op

Heeft u een oproep gekregen voor een verhoor of bent u al gedagvaard voor de rechtbank? Dan is het van belang dat u wordt geadviseerd door een van onze ervaren advocaten. U kunt gratis bellen, direct met een van onze gespecialiseerde strafrechtadvocaten! Onze advocaten zijn ervaren in het voeren (en voorkomen) van procedures tegen FIOD, de Douane en het OM. Onze advocaten zijn er 24/7 voor u. Uw wensen en belangen zetten wij altijd centraal. Ons doel is om uw problemen zo veel mogelijk uit handen te nemen en uw zaak in goede banen te leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.