Problemen met de FIOD?

Logo fz advocaten wit

Advocaten in FIOD-zaken

In aanraking met de FIOD? Of een oproep voor verhoor ontvangen? Belangrijk is dat u wordt bijgestaan en geadviseerd door gespecialiseerde advocaten.
De FIOD is de opsporingsdienst van de belastingdienst. FIOD staat voor ‘Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst’.

De FIOD werkt aan de volgende doelen:

  • het tegengaan van fiscale, financiële en economische fraude;
  • het waarborgen van een integer beroeps- en bedrijfsleven;
  • de bestrijding van de georganiseerde criminaliteit.

De rechercheurs, projectleiders en teamleiders van de FIOD zijn algemeen opsporingsambtenaar, wat inhoudt dat zij bevoegd zijn tot het opsporen van alle strafbare feiten. De FIOD is een onderdeel van de belastingdienst, maar wordt aangestuurd door het openbaar ministerie.

FIOD inval? Of een oproep voor verhoor ontvangen?

Een inval van de FIOD is altijd het gevolg van een strafrechtelijk onderzoek. Een onderzoek door de FIOD wordt gestart bij een redelijk vermoeden van een strafbaar feit, in het geval van de FIOD gaat dit over het algemeen om een vorm van fraude. Voor meer informatie over de verschillende vormen van fraude kunt u hier klikken. Aanwijzingen voor fraude kunnen gemeld zijn door belastingkantoren, douanekantoren, Politie, UWV of andere toezichthouder. Tevens kunnen ook particulieren aangifte doen.

Enkele voorbeelden van veel voorkomende onderwerpen waar de FIOD onderzoek naar doet, zijn:

FIOD: wat nu?

Wanneer u geconfronteerd wordt met de FIOD, is altijd sprake van een strafrechtelijk onderzoek. Hierbij kunt u als verdachte worden aangemerkt, maar ook als getuige. Ook wanneer u getuige bent, moet u erop bedacht zijn dat uw status snel kan veranderen naar verdachte. Als u een oproep krijgt voor een verhoor of als u zelfs al een dagvaarding hebt ontvangen, neemt u dan direct contact op met ons kantoor voor advies.

Indien u in aanraking komt met de FIOD is het van belang dat u wordt bijgestaan of wordt geadviseerd door een van de ervaren advocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten. Wij zijn ervaren op het gebied van FIOD-zaken en zijn vastberaden om uw zaak in goede banen leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.