Logo fz advocaten wit

Doorgereden na een ongeval

Het doorrijden na een ongeval is strafbaar. Het doorrijden na een ongeval kan een eerste schrikreactie zijn, maar vaak wel een met grote gevolgen. Voor een veroordeling voor het doorrijden na een ongeval kan uw rijbewijs worden ingevorderd en kunt u zelfs een gevangenisstraf krijgen.

Omdat de consequenties groot kunnen zijn heeft u wel de mogelijkheid om uzelf alsnog te melden bij de politie. Dit dient dan binnen 12 uur na het ongeval te gebeuren. Het idee hierachter is dat indien u zich alsnog eerlijk meldt, je niet bestraft wordt. Let wel, dit geldt alleen voor het doorrijden en niet voor het eventueel veroorzaken van het ongeval.

Twijfelt u wat u moet doen na een ongeval? Weet dan dat u ons 24 uur per dag kunt bereiken voor advies.

Indien u wordt aangehouden omdat u bent doorgereden na het veroorzaken een ongeval, ongeacht of u zich binnen 12 uur na het ongeval heeft gemeld, kan de politie uw rijbewijs invorderen. Deze zal het rijbewijs dan binnen drie dagen na invordering doorsturen naar de officier van justitie. De officier van justitie beslist vervolgens binnen tien dagen wat er gebeurt met uw ingevorderde rijbewijs.

Hoogstwaarschijnlijk zal u moeten voorkomen voor de rechter of op een zogenaamde OM-zitting moeten verschijnen. Hierbij kan de officier van justitie beslissen het rijbewijs in te houden tot aan de dag van de zitting. Dit kan soms zelf tot een half jaar duren. Indien u zich in deze situatie bevindt, is het van belang dat u een van onze ervaren rijbewijsspecialisten inschakelt. Uw rijbewijs terugkrijgen is het specialisme van onze advocaten en derhalve kunnen wij u bij uitstek bijstaan.

Neem nu contact op!

Om uw rijbewijs terug te krijgen, moet u goed weten wat u doet. Dit zijn procedures die u het beste met een specialist kunt aangaan. Laat u daarom adviseren door met een van onze specialisten contact op te nemen. De rijbewijsspecialisten van Farber Zwaanswijk Advocaten staan dan ook altijd voor u klaar, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Indien u een vraag of directe ondersteuning nodig heeft, kunt u contact opnemen door hier te klikken. Wij staan u graag te woord.