Logo fz advocaten wit

Het Alcoholslotprogramma  (het alcoholslot / ASP)

U kunt een alcoholslot krijgen van het CBR indien u teveel gedronken heeft. Dit gebeurt indien u tussen de 1,3 promille en 1,8 promille blaast. Bent u een beginnend bestuurder? Dan gebeurt dit al indien u tussen de 1,0 promille en 1,8 promille blaast. Bovendien hoeft u niet te zijn veroordeeld wegens het rijden onder invloed van alcohol om met een alcoholslot te moeten rijden. De politie hoeft maar een melding te maken en het CBR legt u deze maatregel op indien er vanwege het hoge alcoholpromillage getwijfeld wordt of u een geschikte bestuurder bent.

Wat is een alcoholslot?

Dit is een slot dat wordt geïnstalleerd in uw auto ter voorkoming dat u met alcohol op gaat rijden. De auto start doormiddel van een blaastest. Indien u niks hebt gedronken zal de auto starten nadat u geblazen heeft. De auto zal echter niet starten indien u boven de 0,2 promille gedronken heeft. Zowel voorafgaand als tijdens het rijden zal u regelmatig moeten blazen om te controleren of u teveel gedronken heeft.

Indien het CBR u een alcoholslotprogramma oplegt moet u rekening houden met zo’n € 4.000,- aan kosten en het alcoholslot blijft ten minste voor de duur van twee jaar bij u in de auto. Wanneer u ervoor kiest om het alcoholslotprogramma niet te accepteren heeft u in principe vijf jaar een ongeldig rijbewijs en kunt u dus niet rijden.

Wij begrijpen dat het alcoholslotprogramma vergaande consequenties voor u heeft. Indien u een alcoholslotprogramma krijgt opgelegd, is het van belang dat u zich laat adviseren door een van onze rijbewijs specialisten. Wij zullen zorgvuldig onderzoeken of het CBR fouten heeft gemaakt in het opleggen van deze maatregel.

Let op! Wacht niet te lang want u heeft maar zes weken de tijd om bezwaar te maken tegen deze beslissing. Schakel daarom zo snel mogelijk een van onze rijbewijsspecialisten in door hier contact op te nemen.

Neem nu contact op
Laat u tijdig adviseren door met een van onze specialisten contact op te nemen. De rijbewijs specialisten van Farber Zwaanswijk Advocaten staan dan ook altijd voor u klaar, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Indien u een vraag of directe ondersteuning nodig heeft, kunt u contact opnemen door hier te klikken. Wij staan u graag te woord.