Logo fz advocaten wit

Opgelegde cursussen door het cbr

Er zijn meerdere soorten cursussen welke het CBR kan opleggen. Het CBR kan aan u de volgende cursussen opleggen:

Dit is een cursus van het CBR die zich richt op de risico’s en gevaren van alcohol in het verkeer. Dit is een cursus die u zelf moet betalen en u in totaal € 526,- kost. U kunt deze cursus opgelegd krijgen indien u als bestuurder tussen de 0,8 promille en 1,0 promille blaast. Indien u een beginnend bestuurder bent, zal dit gebeuren als u tussen de 0,5 promille en 0,8 promille blaast.

De LEMA-cursus is een verplichte cursus en bij niet deelname of te laat komen bij de cursus kan dit als gevolg hebben dat uw rijbewijs ongeldig wordt verklaard. U kunt binnen zes weken bezwaar maken tegen de opgelegde cursus. Wij raden u aan om contact op te nemen met een van onze rijbewijsspecialisten om uw kansen te vergroten. Laat u daarom adviseren door een van onze rijbewijsspecialisten door hier contact op te nemen. Wij staan u graag te woord.

Dit is een cursus van het CBR die zich richt op de risico’s en gevaren van alcohol in het verkeer. Dit is een cursus die u zelf moet betalen en u in totaal € 840,- kost. U kunt deze cursus opgelegd krijgen indien u als bestuurder tussen de 1,0 promille en 1,3 promille blaast. Indien u een beginnend bestuurder bent, zal dit gebeuren als u tussen de 0,8 promille en 1,0 promille blaast.

De EMA-cursus is een verplichte cursus en bij niet deelname of te laat komen bij de cursus kan dit als gevolg hebben dat uw rijbewijs ongeldig wordt verklaard. U kunt binnen zes weken bezwaar maken tegen de opgelegde cursus. Wij raden u aan om contact op te nemen met een van onze rijbewijsspecialisten om uw kansen te vergroten. Laat u daarom adviseren een van onze rijbewijsspecialisten door hier contact op te nemen. Wij staan u graag te woord.

Indien u verkeersregels meerdere malen hebt overtreden, kan deze cursus worden opgelegd. Dit is een cursus van het CBR die zich richt op het inzicht van het gedrag van de bestuurder en de gevaren in het verkeer. De kosten voor deze cursus bedraagt € 1002,-. Deze cursus dient door de cursist zelf te worden betaald.

De EMGV-cursus is een verplichte cursus en bij niet deelname of te laat komen bij de cursus, kan dit als gevolg hebben dat uw rijbewijs ongeldig wordt verklaard. U kunt binnen zes weken bezwaar maken tegen de opgelegde cursus. Wij raden het aan om contact op te nemen met een van onze rijbewijsspecialisten om uw kansen te vergroten. Laat u daarom adviseren door een van onze rijbewijsspecialisten door hier contact op te nemen. Wij staan u graag te woord.