Logo fz advocaten wit

Opgelegde onderzoeken door het CBR

Het CBR kan u de volgende onderzoeken opleggen (Het CBR kan naast cursussen ook onderzoeken verplicht stellen):

Bij het afleggen van uw rijexamen dient u een eigen verklaring in te vullen met betrekking tot uw medische gegevens. Ook dient u over de juiste rijvaardigheid te beschikken om uw rijbewijs te krijgen en/of te behouden.

Het CBR kan u echter een onderzoek opleggen indien uw rijvaardigheid in twijfel wordt getrokken. Dit kan bijvoorbeeld indien u teveel gedronken heeft en bent gaan rijden. Dit is een duur onderzoek en kost u de eerste keer € 1020,-. U kunt, naast het eerste onderzoek, een tweede onderzoek aanvragen. Dit is van belang wanneer uw eerste onderzoek niet goed uitvalt en u een andere uitslag hoopt te krijgen, het tweede onderzoek zal u € 653,- kosten.

Wanneer u het niet eens bent met het onderzoek of de uitslag kunt u hierover procederen. Wij kunnen u uiteraard bijstaan dit aan te vechten. U kunt binnen zes weken bezwaar maken tegen een opgelegd onderzoek. Wij raden het aan om contact op te nemen met een van onze rijbewijsspecialisten om uw kansen te vergroten. Laat u daarom adviseren door een van onze rijbewijsspecialisten door hier contact op te nemen. Wij staan u graag te woord.

Bij het afleggen van uw rijexamen dient u een eigen verklaring in te vullen met betrekking tot uw medische gegevens. Ook dient u over de juiste rijvaardigheid te beschikken om uw rijbewijs te krijgen en/of te behouden. Het CBR kan u dit onderzoek opleggen om te kijken of er zich medische problemen afspelen. U hoeft voor deze cursus niets te betalen. U kunt, naast het eerste onderzoek, een tweede onderzoek aanvragen. Dit is van belang wanneer uw eerste onderzoek niet goed uitvalt en u een andere uitslag hoopt te krijgen, het tweede onderzoek zal u € 653,- kosten.

Wanneer u het niet eens bent met het onderzoek of de uitslag kunt u hierover procederen. Wij kunnen u uiteraard bijstaan dit aan te vechten. U kunt binnen zes weken bezwaar maken tegen een opgelegd onderzoek. Wij raden het aan om contact op te nemen met een van onze rijbewijsspecialisten om uw kansen te vergroten. Laat u daarom adviseren door een van onze rijbewijsspecialisten door hier contact op te nemen. Wij staan u graag te woord.

Bij het afleggen van uw rijexamen dient u een eigen verklaring in te vullen met betrekking tot uw medische gegevens. Ook dient u over de juiste rijvaardigheid te beschikken om uw rijbewijs te krijgen en/of te behouden. Het CBR kan u een onderzoek opleggen om te kijken of u nog aan deze rijvaardigheid voldoet. Dit onderzoek bestaat uit een theorietest, een praktijktest en een nader onderzoek. Dit is een onderzoek dat u de eerste keer niets kost. U dient echter wel zorg te dragen voor een passend motorvoertuig met dubbele bediening.

Bent u het niet eens met het opgelegde onderzoek? Dan kunnen wij dit uiteraard voor u aanvechten. U kunt binnen zes weken bezwaar maken tegen een opgelegd onderzoek. Wij raden het aan om contact op te nemen met een van onze rijbewijsspecialisten om uw kansen te vergroten. Laat u daarom adviseren door een van onze rijbewijsspecialisten door hier contact op te nemen. Wij staan u graag te woord.

Neem nu contact op
Om uw rijbewijs terug te krijgen, moet u goed weten wat u doet. Dit zijn procedures die u het beste met een specialist kunt aangaan. Laat u daarom adviseren door met een van onze specialisten contact op te nemen. De rijbewijs specialisten van Farber Zwaanswijk Advocaten staan dan ook altijd voor u klaar, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Indien u een vraag of directe ondersteuning nodig heeft, kunt u contact opnemen door hier te klikken. Wij staan u graag te woord.