Logo fz advocaten wit

Rijbewijs ingevorderd na een ongeval

Een ongeluk heeft soms grote gevolgen. Als het ongeluk is veroorzaakt door een snelheidsovertreding of door rijden onder invloed is het mogelijk dat uw rijbewijs wordt ingevorderd door de politie.

De officier van justitie zal uw rijbewijs binnen drie dagen na invordering van de politie ontvangen en beslissen wat er gaat gebeuren. Uw rijbewijs kan in dit geval worden ingehouden tot aan de dag van de zitting, iets dat maanden kan duren (tot een half jaar). In dit geval kan een procedure worden gestart om het rijbewijs sneller terug te krijgen in afwachting van de uiteindelijke zitting. Uiteraard kunnen onze specialisten u hierbij assisteren.

Schakel één van onze rijbewijs specialisten in

Hoogstwaarschijnlijk zal u moeten voorkomen voor de rechter of op een zogenaamde OM-zitting moeten verschijnen. Hierbij kan de officier van justitie beslissen het rijbewijs in te houden tot aan de dag van de zitting. Dit kan soms zelf tot een half jaar duren. Indien u zich in deze situatie bevindt, is het van belang dat u een van onze ervaren rijbewijs specialisten inschakelt. De advocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten zijn naast rijbewijs specialisten ook gespecialiseerd in het strafrecht. Bij ons bent u dus aan het juiste adres.

Neem nu contact op
Om uw rijbewijs terug te krijgen, moet u goed weten wat u doet. Dit zijn procedures die u het beste met een specialist kunt aangaan. Laat u daarom adviseren door met een van onze specialisten contact op te nemen. De rijbewijs specialisten van Farber Zwaanswijk Advocaten staan dan ook altijd voor u klaar, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Indien u een vraag of directe ondersteuning nodig heeft, kunt u contact opnemen door hier te klikken. Wij staan u graag te woord.