Logo fz advocaten wit

Rijbewijs kwijt door overschrijding van de maximumsnelheid

U kunt uw rijbewijs kwijtraken indien u te hard gereden heeft. Maar wanneer heeft u nu zodanig te hard gereden, dat u uw rijbewijs kwijt raakt? U kunt uw rijbewijs in ieder geval kwijtraken indien u de maximumsnelheid met 50 km/u overschrijdt. Indien u wordt aangehouden omdat u de snelheid met meer dan 50 km/u overschrijdt zal de politie uw rijbewijs invorderen. Deze zal het rijbewijs binnen drie dagen na invordering doorsturen naar de officier van justitie. De officier van justitie beslist vervolgens binnen tien dagen wat er gebeurt met uw ingevorderde rijbewijs.

Hoe krijg je je rijbewijs terug?

Hoogstwaarschijnlijk zal u moeten voorkomen voor de rechter of op een zogenaamde OM-zitting moeten verschijnen. Hierbij kan de officier van justitie beslissen het rijbewijs in te houden tot aan de dag van de zitting. Dit kan zelfs tot een half jaar duren. Er zijn wel mogelijkheden om uw rijbewijs sneller terug te krijgen. Er kan bijvoorbeeld een klaagprocedure worden ingesteld waarbij de rechtbank binnen zeer korte termijn moet beslissen over de teruggave van het rijbewijs. In dit geval hoeft u de uiteindelijke zitting van de rechtbank niet af te wachten voordat u uw rijbewijs mogelijk al kunt terugkrijgen.

Indien u zich in deze situatie bevindt, is het van belang dat u een van onze ervaren rijbewijs specialisten inschakelt. Onze advocaten hebben ruime ervaring met het voeren van dergelijke klaagprocedures. Uw rijbewijs terugkrijgen is het specialisme van onze advocaten en derhalve kunnen wij u bij uitstek bijstaan.

Neem nu contact op

Om uw rijbewijs terug te krijgen, moet u goed weten wat u doet. Dit zijn procedures die u het beste met een specialist kunt aangaan. Laat u daarom adviseren door met een van onze specialisten contact op te nemen. De rijbewijs specialisten van Farber Zwaanswijk Advocaten staan dan ook altijd voor u klaar, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Indien u een vraag of directe ondersteuning nodig heeft, kunt u contact opnemen door hier te klikken. Wij staan u graag te woord.