Logo fz advocaten wit

Drugshandel

Wordt u verdacht van een drugsdelict?

In Nederland zijn er harde regels met betrekking tot drugs, maar daarnaast ontstaat er ook veel verwarring door deze regels. Wat wordt nu wel gedoogd en wat niet?

In het geval u drugs bezit, produceert of verhandelt bent u strafbaar. Echter is het algemeen bekend dat in Nederland een gedoogbeleid wordt gehandhaafd ten aanzien van sommige verdovende middelen.

Het gedoogbeleid van Nederland richt zich op softdrugs. Harddrugs zijn drugs die op lijst I van de Opiumwet staan. Voorbeelden van harddrugs zijn XTC, cocaïne en heroïne. Softdrugs zijn drugs die vallen onder lijst II van de Opiumwet. De bekendste softdrug in Nederland is cannabis.

Het gedoogbeleid houdt in dat het Openbaar Ministerie de coffeeshops die cannabis verkopen, niet vervolgen mits aan strikte eisen is voldaan. Het OM vervolgt je ook niet indien je een kleine hoeveelheid softdrugs in je bezit hebt.

Een kleine hoeveelheid cannabis is in Nederland:

  • 5 gram cannabis
  • 5 hennepplanten

Enkele voorbeelden van drugsdelicten zijn:

  • Bedrijfsmatig telen van cannabis
  • Drugsbezit
  • Drugshandel
  • Drugssmokkel
  • Schenden van het coffeeshopbeleid
  • Verkopen van drugs op straat

Drugsdelicten worden de laatste jaren door het OM steeds harder aangepakt. Op drugsdelicten staan, naast forse geldboetes, ook hoge werkstraffen en/of celstraffen. Het is daarom van belang dat in het geval u verdacht wordt van een drugsdelict, u wordt geadviseerd door een van onze ervaren strafrecht advocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het strafrecht en kunnen u bij drugsdelicten uitstekend bijstaan.

Heeft u een dagvaarding ontvangen of bent u opgeroepen voor een verhoor?

Dan is het van belang dat u wordt geadviseerd door een van onze ervaren advocaten. U kunt dan gratis bellen, direct met een van onze gespecialiseerde strafrechtadvocaten! Onze advocaten zijn er 24/7 voor u. Uw wensen en belangen zetten wij altijd centraal. Wij zijn ervaren op het gebied van strafrecht en zijn vastberaden om uw zaak in goede banen leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.