Logo fz advocaten wit

Milieudelicten

Wordt u verdacht van een milieu delict?

Bij milieudelicten kunt u denken aan overtredingen en misdrijven die van invloed zijn op het milieu, mens en/of dier. Het gaat bij milieudelicten vaak om economische misdrijven, de overtreding wordt begaan om geld te verdienen of te besparen.

Milieudelicten kunnen gevaarlijk zijn voor de gezond- en veiligheid van mensen en dieren. Dit kan ook een nadelig effect hebben op een leefmilieu. In de meeste gevallen wordt een milieudelict begaan wegens economische redenen. De feiten die strafbaar zijn, zijn opgenomen in de Wet op de economische delicten.

Enkele voorbeelden:

  • Exporteren van gevaarlijke stoffen
  • Lozen van chemische stoffen in het water
  • Overtreden van milieuvoorschriften
  • Vangstquota overschrijden
  • Verboden bestrijdingsmiddelen gebruiken

Meerdere organisaties werken samen met de milieupolitie om milieudelicten tegen te gaan. Denk hierbij aan de Douane, gemeente, waterschappen, bijzondere opsporingsambtenaren, etc.

Milieudelicten worden veelal opgelost door middel van een (bestuurlijke) boete, echter kunnen er ook werkstraffen en/of gevangenisstraffen worden opgelegd. Daarom is het van belang dat u wordt geadviseerd door een van onze ervaren strafrechtadvocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten. Onze advocaten kunnen u bij milieudelicten uitstekend bijstaan.

Indien u strafrechtelijk wordt vervolgd wegens een milieudelict, zowel in het geval u al bent gedagvaard om voor de politierechter of voor de meervoudige strafkamer te verschijnen, of wanneer u bent opgeroepen voor een (T)OM-zitting of een TRIP-zitting, of wanneer u zich nog bij Politie moet melden om als verdachte te worden gehoord, is het van belang dat u wordt geadviseerd door één van onze ervaren strafrechtadvocaten. Onze advocaten zijn gespecialiseerd om u bij te staan.

Wij zijn ervaren op het gebied van strafrecht en zijn vastberaden om uw zaak in goede banen leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.