tikkiefraude

De laatste jaren is een nieuwe vorm van online oplichting ontstaan, ofwel Tikkiefraude. U kent het vast wel, het welbekende Tikkie, een app waarmee een betaalverzoek verstuurd kan worden en waarbij met slechts een paar klikjes verder de betaling voldaan is.

Wat is Tikkiefraude?

In de meeste gevallen van Tikkiefraude zal een persoon u vragen om door middel van een Tikkie een klein bedrag over te maken, zodat gecontroleerd kan worden of u betrouwbaar bent en zodat uw bankgegevens gecontroleerd kunnen worden.

U wordt vervolgens naar een namaak-website gelokt, welke exact lijkt op een echt Tikkie-betaalverzoek.  Na het accepteren van het betaalverzoek kan uw bankrekening mogelijk leeggehaald worden.

Bent u verdachte van Tikkiefraude?

Indien u als verdachte wordt aangemerkt en strafrechtelijk wordt vervolgd, kan dat grote gevolgen hebben, zoals een strafblad. Door een strafblad kan de door veel functies en beroepen noodzakelijke VOG (Verklaring omtrent gedrag) geweigerd worden. Het is daarom van belang dat u deskundig wordt bijgestaan en geadviseerd. Wij kunnen vaak voorkomen dat uw zaak op een zitting bij de Rechtbank komt. Als wij in een vroeg stadium ingeschakeld worden. Het is daarom van belang dat u zo vroeg mogelijk contact met ons opneemt. Wanneer uw zaak wel op zitting wordt behandeld, staan wij u uiteraard ook bij. Onze advocaten hebben veel ervaring in dit soort zaken.

Bent u slachtoffer van Tikkiefraude?

Als u slachtoffer bent van oplichting via een namaak Tikkie-betaalverzoek en er een strafzaak is gestart, kan u zich (laten) voegen in de strafzaak als slachtoffer. U dient een schadeformulier in te (laten) vullen waarin u aangeeft wat uw schade is. De rechter kan (als onderdeel van de straf) de veroordeelde verplichten een schadevergoeding aan u te betalen. Naast de strafrechtelijke mogelijkheid om uw geld terug te krijgen, kan dit ook op andere manieren, zoals via de verzekering of middels een civiele procedure. Onze advocaten kunnen u adviseren over de verschillende mogelijkheden.

Neem contact met ons op

Farber Zwaanswijk Advocaten is gespecialiseerd in fraude en heeft ruime ervaring met het voeren van procedures waarin fraude een rol speelt, zowel voor verdachten als voor slachtoffers. Laat u door een van onze advocaten adviseren en bijstaan in uw procedure, zodat uw zaak in goede banen wordt geleid. Ook indien u slachtoffer bent van online of digitale oplichting en u zich wilt laten bijstaan door een gespecialiseerde slachtoffer advocaat, kan u ook contact opnemen met ons kantoor. Uw wensen en belangen zetten wij altijd centraal. Ons doel is om uw problemen zo veel mogelijk uit handen te nemen en de best mogelijke oplossing te realiseren.

Deel deze publicatie op: