De FIOD is nog steeds bezig met grootschalig onderzoek naar zwartspaarders. Dit heeft inmiddels geleid tot de eerste invallen bij Nederlanders die vermoedelijk hun geld in het buitenland niet bij de belastingdienst hebben opgegeven. Ook zijn tientallen mogelijke zwartspaarders inmiddels aangeschreven door de fiscus. Wat te doen als er in dit kader een brief van de belastingdienst bij u op de mat ligt?

Voordat u een brief ontvangt kunt u nog aanspraak maken op de zogenoemde inkeerregeling. Deze regeling houdt in dat een spaarder schoon schip maakt, vóórdat de fiscus verdachte uitgaven of een verdachte rekening in het buitenland op het spoor komt, waardoor men slechts voor een beperkt deel wordt beboet. Als de fiscus u op basis van een verdenking benadert met kritische vragen is het daarvoor dus in beginsel te laat. Wilt u schoon schip maken? Dan is het zaak om direct een advocaat in te schakelen.

Voorkom hoge boetes

Om zelf schoon schip te maken, ofwel om in te keren, is met name interessant omdat hiermee hoge boetes worden voorkomen. Het kost u sowieso geld, maar het levert u vaak wel een gerust gevoel op. Bovendien kunt u na het gebruik maken van de inkeerregeling vrijelijk gebruik maken van het geld!

Wij hebben specialisten in huis die u te midden van deze ingewikkelde juridische materie kunnen adviseren en u zo nodig in een procedure kunnen bijstaan. Verder kunnen wij u, ter voorkoming van al het hierboven genoemde, adviseren omtrent nieuwe (Europese) regelgeving die in de nabije toekomst geïmplementeerd zal worden, waarbij het voor de fiscus stukken gemakkelijker wordt om mogelijke zwartspaarders in het buitenland op te sporen. Bel ons daarom gerust vrijblijvend voor advies! Klik hier voor contact.

Deel deze publicatie op: