Logo fz advocaten wit

Voorschotregeling

Een slachtoffer van een misdrijf kan een verzoek indienen voor een schadevergoeding. Indien de schadevergoedingsmaatregel is toegewezen, kan ook de voorschotregeling van toepassing zijn. Dit houdt in dat slachtoffers van misdrijven een voorschot op de schadevergoeding kunnen krijgen. In de volgende drie gevallen kan een slachtoffer (gedeeltelijk) een voorschot krijgen van een schadevergoeding:

  • Als u slachtoffer of nabestaande van het slachtoffer bent in geval van een gewelds- of zedenmisdrijf, dan is het mogelijk om het hele bedrag van uw schadevergoeding te ontvangen als voorschot. U hoeft dan niet te wachten op betaling door de dader.
  • Het kan ook zo zijn dat u slachtoffer bent van een ander soort misdrijf. In dat geval kunt u tot 5.000 euro schadevergoeding ontvangen als voorschot.
  • Indien u als slachtoffer recht heeft op een schadevergoeding voor uw bedrijf, dan kan dit alleen als voorschot wanneer u een eenmanszaak bezit.

U kunt in bepaalde gevallen aanspraak maken op de voorschotregeling indien de schadevergoeding is toegewezen door de rechter of het Openbaar Ministerie en deze na acht maanden nog niet is betaald. In dat geval kan het CJIB het gehele bedrag of een gedeelte betalen, ofwel de voorschotregeling. Wilt u weten of u aanspraak kan maken op de voorschotregeling? Neem dan contact met ons op.

NEEM NU CONTACT MET ONS OP

Indien u meent dat u aanspraak maakt op de voorschotregeling, is het raadzaam om een advocaat te raadplegen. Farber Zwaanswijk Advocaten heeft veel ervaring op het gebied van slachtofferzaken. Raadpleeg daarom altijd een van onze ervaren advocaten door nu contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Onze advocaten zijn er 24/7 voor u. Uw wensen en belangen zetten wij altijd centraal. Ons doel is om uw problemen zo veel mogelijk uit handen te nemen en uw zaak in goede banen te leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.