auto met buitenlands kenteken

Heeft u de afgelopen jaren uw cryptovermogen niet of niet juist aangegeven in uw belastingaangifte? Dit kan mogelijk consequenties hebben voor u. Lees wat u kunt doen en waarbij wij u kunnen helpen.

Cryptovermogen niet aangegeven

Als u uw cryptovermogen niet heeft opgegeven in uw aangifte is dat verkeerd. Mogelijk kunt u nog gebruik maken van de inkeerregeling. Door middel van de inkeerregeling kan een aangifte vrijwillig worden verbeterd. Dit kan zolang u weet of redelijkerwijs kunt vermoeden dat de fiscus nog geen weet heeft van de onjuiste aangifte. Wilt u gebruik te maken van de inkeerregeling of hier meer over weten? Wij kunnen u hier mee helpen. Let op: als u uw aangifte niet aanpast en de fiscus komt achter uw cryptovermogen dan ontvangt u mogelijk een aanslag. Ook in deze situatie helpen of adviseren wij u graag.

Hoe weet de Belastingdienst of mijn opgegeven cryptovermogen juist is?

Tot op heden wordt het aangeven van cryptovermogen en het heffen van belasting daarop voornamelijk gebaseerd op basis van goed vertrouwen. Betaalinstellingen hebben de verplichting om gegevens van klanten te delen met de Belastingdienst van de vestigingsstaat. Dit is vastgelegd in de Richtlijn tot administratieve samenwerking (DAC). Cryptovermogen valt vooralsnog niet onder de verplichte gegevensuitwisseling. Het voornemen hiertoe bestaat wel. Dat zak ertoe leiden dat aanbieders van crypto mogelijk verplicht worden om gegevens over hun gebruikers te delen met de Belastingdienst. De Belastingdienst kan uw aangiften dan controleren op juistheid met betrekking tot het (niet) opgegeven cryptovermogen.

Waarom legt de Belastingdienst een aanslag op?

Cryptovermogen behoort tot uw bezittingen in box 3. Dit vermogen moet worden opgegeven bij de Belastingdienst in de aangifte. Als u dat niet doet wordt het gezien als zogenaamd zwart vermogen. Dit kan zorgen voor een aanslag én een boete.

Heeft u een aanslag van de Belastingdienst ontvangen?

Als u een aanslag ontvangt, kan dat nadelige (financiële) gevolgen hebben voor u. Vaak gaat de aanslag die wordt opgelegd ook nog eens samen met een forse boete. Op de aanslag staat hoeveel belasting u moet betalen. Heeft u een aanslag en boete ontvangen? En bent u het hier niet mee eens? Dan is bezwaar mogelijk binnen zes weken na dagtekening van de aanslag. Wij kunnen u hiermee helpen!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Er zijn voldoende rechtsmiddelen om u zich hiertegen te verzetten. Ontvangt u een voornemen en bent u van mening dat deze niet klopt? Wij kunnen een zogenoemde zienswijze indienen. Als u een aanslag heeft ontvangen, kunnen wij namens u bezwaar maken. En als het bezwaar wordt afgewezen, kunnen wij namens u in beroep gaan. Lukt het u niet of niet op tijd om de aanslag te betalen? Farber Zwaanswijk Advocaten kan namens u uitstel van betaling en/of kwijtschelding verzoeken.

Neem contact op

Heeft u een brief ontvangen van de Belastingdienst en vermoedt u dat u een aanslag krijgt? Of heeft u al een aanslag ontvangen? Neem contact met ons op. De advocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten zijn gespecialiseerd en ervaren in het belastingrecht. Wij staan u graag bij.