Douane

Logo fz advocaten wit

Douane

Welkom bij Farber Zwaanswijk Advocaten, hét kantoor wanneer u een advocaat op het gebied van douanerecht nodig heeft.

Bent u op zoek naar een ervaren advocaat op het gebied van het douanerecht?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ons team, bestaande uit gespecialiseerde advocaten staat 24 uur per dag voor u klaar, ook in de weekenden. Immers, wanneer de Douane en/of FIOD-ECD onverwacht bij u op de stoep staat, staan wij er ook.

Ieder zijn vak. De advocaten van ons kantoor zijn gespecialiseerd in het voorkomen of voeren van procedures waarbij de Douane betrokken is.

De Douane is een handhavingsdienst en zorgt ervoor dat de (economische) maatschappij wordt beschermd tegen handel dat onveilig en ongewenst is. Daarnaast zorgt de Douane ervoor dat douanerechten en accijnzen worden vastgesteld, geheven en geïnd.

Het goederenverkeer van Nederland is druk, in dit grensoverschrijdende verkeer heeft de Douane een centrale rol. Dit is zowel geautomatiseerd, maar wordt ook gedaan door douanemedewerkers.

Wij helpen u graag met douanestrafrechtelijke procedures, ofwel zaken waarin de Douane, FIOD-ECD en het openbaar ministerie de ‘tegenpartij’ vormen. Het komt namelijk geregeld voor dat de Douane een dossier aan de FIOD verstrekt, zodat er door hen dwangmiddelen toegepast kunnen worden.
U moet hierbij onder andere denken aan handel in onveraccijnsde sigaretten, mensenhandel en/of invoer/uitvoer van verboden middelen op grond van de Opiumwet, zoals de invoer van grote hoeveelheden cocaïne.

Klik hier voor veelgestelde vragen over accijnsfraude.

Preventief handelen

Wanneer u reeds aan ziet komen dat de Douane een procedure zal starten waar u zich niet in kunt vinden, is het verstandig om gelijk een advocaat in te schakelen. Vaak al voordat een procedure wordt opgestart kunnen er in overleg met de Douane al duidelijke afspraken worden gemaakt om eventueel de zaak voor een gerechtelijke procedure te schikken.

Neem contact met ons op

Twijfel niet langer en neem contact op met Farber Zwaanswijk Advocaten. Bent u al gedagvaard voor de rechtbank of loopt er een procedure? U kunt dan gratis bellen, direct met een van onze gespecialiseerde advocaten! Onze advocaten zijn er 24/7 voor u. Uw wensen en belangen zetten wij altijd centraal. Ons doel is om uw problemen zo veel mogelijk uit handen te nemen.

Problemen met de Douane?

In een zo vroeg mogelijk stadium is het van belang om u te laten bijstaan door een goede advocaat. Wij helpen u een procedure te voorkomen en om, wanneer het toch tot een procedure komt, deze in goede banen te begeleiden.

Om die reden raden wij u dan ook aan om altijd een van onze advocaten te raadplegen voordat u vragen beantwoord of meewerkt aan een onderzoek.

Neem direct contact met ons op! Wij zijn 24/7 bereikbaar!

Wij helpen u graag!

Aangezien zaken met betrekking tot Douane omvangrijk en ingrijpend zijn, kunnen er op diverse gebieden problemen of onduidelijkheden ontstaan. Wij kunnen u bijstaan door heel het land.