Logo fz advocaten wit

Onveraccijnsde sigaretten

Heeft u hulp nodig met een delict omtrent onveraccijnsde sigaretten?

Voor het gebruik van sommige goederen moet accijns worden betaald. Accijns is een belasting die op bepaalde goederen wordt geheven, zoals alcohol, tabaksproducten en benzine.

Tabaksproducten waar accijns over betaald moet worden zijn sigaretten, sigaren en rooktabak. Op de verpakking van deze tabaksproducten moet een accijnszegel zitten, hierop staat de prijs voor de consument. Voor het aanvragen van accijnszegels is toestemming nodig van de Douane. Nadat u van de Douane toestemming hebt gekregen moet na elke maand opgaaf worden gedaan van het verloop van de zegels die u in bezit hebt en hebt gehad.

Als geen accijns wordt geheven op sigaretten, worden deze sigaretten onveraccijnsde sigaretten genoemd. Deze onveraccijnsde sigaretten zijn illegaal. Er is namelijk sprake van belastingontduiking en het merkenrecht wordt geschonden.

De Douane en FIOD willen deze illegale handel tegengaan en kunnen daarbij samenwerken, meestal onder leiding van het Functioneel Parket. Daarbij kunnen doorzoekingen en invallen worden gedaan.

Klik hier voor veelgestelde vragen over accijnsfraude.

Een dagvaarding ontvangen of een oproep voor verhoor?

Heeft u een oproep gekregen voor een verhoor of bent u al gedagvaard voor de rechtbank? Dan is het van belang dat u wordt geadviseerd door een van onze ervaren advocaten. U kunt gratis bellen, direct met een van onze gespecialiseerde strafrechtadvocaten! Onze advocaten zijn ervaren in het voeren (en voorkomen) van procedures tegen FIOD, de Douane en het OM. Onze advocaten zijn er 24/7 voor u. Uw wensen en belangen zetten wij altijd centraal. Ons doel is om uw problemen zo veel mogelijk uit handen te nemen en uw zaak in goede banen te leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.