Vaststellingsovereenkomst

Naar aanleiding van het Coronavirus heeft de overheid de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) ingevoerd. De overheid biedt hiermee een tegemoetkoming in de loonkosten voor ondernemingen die te maken hebben met omzetverlies. Sinds 6 april 2020 kunnen ondernemingen een aanvraag doen. Dit kan tot en met 31 mei 2020. Ondernemingen die van dit eerste steunpakket gebruik maken van de NOW-regeling kunnen werknemers niet ontslaan wegens bedrijfseconomische redenen. Hier kunnen zij namelijk een boete voor ontvangen. Maar dit lijkt straks allemaal anders te worden.

Tweede steunpakket

Het Kabinet is nu bezig met een tweede steunpakket die vanaf juni in zal gaan en de komende drie maanden zal gelden. De ontslagboete die nu geldt voor bedrijven zal in dit tweede steunpakket verdwijnen. Dit houdt in dat bedrijven die gebruik maken van de regeling alsnog werknemers kunnen ontslaan zonder dat hier gevolgen aan verbonden zijn voor de onderneming.

Neem contact met ons op

Dreigt u door deze nieuwe regeling uw baan te verliezen en wilt u dit in goede banen laten leiden? Of wilt u als werkgever een vaststellingsovereenkomst aanbieden of heeft u van uw werkgever een vaststellingsovereenkomst aangeboden gekregen naar aanleiding van bedrijfseconomische redenen? Twijfel niet langer en neem contact op met een arbeidsrechtadvocaat van Farber Zwaanswijk Advocaten. De arbeidsrechtadvocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten hebben veel ervaring op het gebied van arbeidsrecht. Laat één van onze advocaten uw vaststellingsovereenkomst opstellen dan wel nakijken. In veel gevallen worden de juridische kosten voor de werknemer vergoed door de werkgever. Raadpleeg daarom altijd een van onze ervaren arbeidsrechtadvocaten door nu contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Uw wensen en belangen zetten wij altijd centraal. Ons doel is om uw problemen zo veel mogelijk uit handen te nemen.

Deel deze publicatie op: