Gezag

Logo fz advocaten wit

Gezag

Minderjarige kinderen staan onder gezag. Meestal hebben de ouders dit gezag, maar dat is niet altijd zo. Er zijn verschillende soorten gezag, te weten;

  • ouderlijk gezag door een ouder;
  • ouderlijk gezag door twee ouders;
  • gezamenlijk gezag door een ouder en een niet ouder;

Ouders van kinderen geboren uit het huwelijk of geregistreerd partnerschap hebben van rechtswege gezamenlijk gezag. Dit betekent dat beide ouders verantwoordelijk zijn voor de beslissingen die genomen moeten worden ten aanzien van de minderjarige, zoals bijvoorbeeld medische aangelegenheden en school.

Bent u vader en is uw kind buiten het huwelijk of geregistreerd partnerschap geboren, dan is het mogelijk om gezamenlijk gezag aan te vragen. Hiervoor is wel van belang dat u de vader bent en het kind erkent of heeft erkend. Indien de moeder niet akkoord is met het gezamenlijk gezag, is het mogelijk om een verzoekschrift in te dienen bij de rechtbank om te verzoeken tot verkrijging van het gezamenlijk gezag. Ons kantoor helpt u hier graag mee.

Neem nu contact met ons op

Twijfel niet langer en neem contact op met Farber Zwaanswijk Advocaten. Heeft u een verzoekschrift ontvangen of wenst u een verzoekschrift in te dienen? Farber Zwaanswijk Advocaten heeft veel ervaring op het gebied van personen- en familierecht. Raadpleeg daarom altijd een van onze ervaren advocaten door nu contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Uw wensen en belangen zetten wij altijd centraal. Ons doel is om uw problemen zo veel mogelijk uit handen te nemen en uw zaak in goede banen te leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.