Omgangsregeling

Logo fz advocaten wit

Omgangsregeling

Een echtscheiding heeft ook invloed op de kinderen. Onze advocaten begrijpen dit en zullen u hierbij het beste adviseren en begeleiden.

Waar de kinderen eerst nog samenleefde met beide ouders zal dit na een scheiding anders zijn. De kinderen zullen hun hoofdverblijfplaats hebben bij een ouder, maar er zal met de andere ouder een zorg- en contactregeling afgesproken worden. Deze zorg- en contractregeling kan op verschillende manieren ingericht worden. Het is belangrijk om te kijken naar een regeling die goed aansluit bij de wensen en behoefte van de kinderen, maar ook in het dagelijks leven van de ouders past. Zo kan men kiezen voor co-ouderschap, maar kan er ook een weekendregeling worden afgesproken. Deze afspraken zullen door onze advocaten worden opgenomen in een ouderschapsplan.

In een ouderschapsplan zullen afspraken opgenomen worden over onder meer de hoofdverblijfplaats van de kinderen, financiële afspraken, verdeling van de zorg- en opvoedingstaken en hoe de ouders elkaar informeren over belangrijke zaken.

Helaas lukt het niet altijd om in onderling overleg tot goede afspraken met elkaar te komen. In dat geval zal het aan de rechter voorgelegd worden. De rechter zal in dat geval overgaan tot het opstellen van een zorg- en contactregeling. Indien uw kinderen 12 jaar of ouder zijn zal de rechter in dat geval aan uw kinderen vragen wat hun wensen zijn.

Neem nu contact met ons op

Twijfel niet langer en neem contact op met Farber Zwaanswijk Advocaten. Heeft u al een omgangsregeling of wenst u een omgangsregeling? Farber Zwaanswijk Advocaten heeft veel ervaring op het gebied van personen- en familierecht. Raadpleeg daarom altijd een van onze ervaren advocaten door nu contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Uw wensen en belangen zetten wij altijd centraal. Ons doel is om uw problemen zo veel mogelijk uit handen te nemen en uw zaak in goede banen te leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.