Ontkennen en vaststellen vaderschap

Logo fz advocaten wit

Ontkennen en vaststellen vaderschap

Kinderen geboren binnen het huwelijk of geregistreerd partnerschap hebben zowel een (juridische) vader als een (juridische) moeder.

Het is uiteraard ook mogelijk dat u niet de biologische vader bent van het kind geboren binnen het huwelijk. Zowel de juridisch vader, als de moeder en het minderjarige kind kunnen de rechter verzoeken tot ontkenning van het vaderschap. Hiervoor is vereist dat u niet de biologische vader bent van het kind.

Indien het kind is geboren buiten het huwelijk of geregistreerd partnerschap dient u als vader het kind te erkennen. Hiervoor heeft u toestemming van de moeder nodig. Als de moeder hiermee niet akkoord gaat, is het mogelijk dit verzoek voor te leggen aan de rechter en vragen om vervangende toestemming voor de erkenning. Dit kan betwist worden door de moeder. Het kan zo zijn dat de rechter in dat geval een DNA test beveelt.

Uiteraard kan het ook mogelijk zijn dat de moeder de familierechtelijke betrekkingen wenst vast te leggen. In dat geval kan ons kantoor u helpen met het verzoek aan de rechter tot vaststelling van het vaderschap.

Neem nu contact met ons op

Twijfel niet langer en neem contact op met Farber Zwaanswijk Advocaten. Wenst u een procedure op te starten tot vaststelling van het vaderschap? Farber Zwaanswijk Advocaten heeft veel ervaring op het gebied van personen- en familierecht. Raadpleeg daarom altijd een van onze ervaren advocaten door nu contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Uw wensen en belangen zetten wij altijd centraal. Ons doel is om uw problemen zo veel mogelijk uit handen te nemen en uw zaak in goede banen te leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.