Uithuisplaatsing en ondertoezichtstelling

Logo fz advocaten wit

Uithuisplaatsing en ondertoezichtstelling

Wanneer de ontwikkeling van uw kind (ernstig) bedreigd wordt kan de rechter een gezinsvoogd aanstellen. In deze zaken heeft de minderjarige recht op een advocaat, alsmede de ouders. Ons kantoor staat in dergelijke procedures zowel de ouders als de minderjarige bij.

Een advocaat voor de minderjarige zal door de rechtbank aangewezen worden, maar als ouder kunt u zelf een advocaat inschakelen. Ons kantoor kan u dan bijstaan in deze procedure.

Een ondertoezichtstelling (OTS) heeft tot doel het ondersteunen en begeleiden van de ouders.

Indien een OTS niet afdoende is kan ook aan de rechter verzocht worden om een uithuisplaatsing (UHP). Dit kan zijn bij familie of bekende, maar ook in een jeugdinstelling. Dit kan zowel in een reguliere instelling of in een gesloten instelling.

Neem nu contact met ons op

Twijfel niet langer en neem contact op met Farber Zwaanswijk Advocaten. Heeft u al een oproep voor een uithuisplaatsing of ondertoezichtstelling ontvangen of verwacht u een oproep? Farber Zwaanswijk Advocaten heeft veel ervaring op het gebied van personen- en familierecht. Raadpleeg daarom altijd een van onze ervaren advocaten door nu contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Uw wensen en belangen zetten wij altijd centraal. Ons doel is om uw problemen zo veel mogelijk uit handen te nemen en uw zaak in goede banen te leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.