Partneralimentatie?

Logo fz advocaten wit

Partneralimentatie

Bij partneralimentatie betaalt veelal de meest verdienende partner een bedrag aan de minst verdienende partner. Dit bedrag komt tot stand door het maken van een zogenoemde draagkrachtberekening. Bij het maken van zo een berekening wordt gekeken naar de behoefte en de draagkracht. Ons kantoor is gespecialiseerd in het maken van een draagkrachtberekening.

Partners kunnen ervoor kiezen om na een scheiding afstand te doen van hun recht op partneralimentatie (voor kinderalimentatie is dit niet mogelijk)
Tijdens een echtscheiding dienen er veel zaken geregeld te worden en afspraken gemaakt te worden zoals, de omgang met de kinderen, de verdeling van bezittingen en schulden en ook afspraken over partner- en/of kinderalimentatie en het pensioen.

Daarnaast vindt er in 2020 een wetswijziging in plaats. Deze wetswijziging heeft betrekking op de duur ende fiscale aftrekbaarheid van de partneralimentatie. De fiscale aftrekberekening kan een wijziging hebbenin het te betalen bedrag aan alimentatie. Wellicht is de wijziging ook op u van toepassing. Ons kantoor staat u ook bij in procedures die zien op de wijziging van alimentatie.

Kinderalimentatie

Ieder kind heeft tot zijn 18e levensjaar recht op kinderalimentatie. Hiervan kan geen afstand worden gedaan. Voor kinderen tussen de 18 en 21 jaar geldt een voorgezette onderhoudsplicht.

De hoogte van partner – en kinderalimentatie kan tussentijds gewijzigd worden indien er sprake is van gewijzigde omstandigheden (zoals een wijziging in uw inkomen of samenstelling van het gezin). Het is bij dergelijke wijzigingen raadzaam om een nieuwe berekening te laten maken.

Het berekenen van partner- en/of kinderalimentatie is maatwerk en het is van groot belang om hiervoor een goede berekening te maken. Ons kantoor heeft deze specialistische kennis en kan u helpen met het opstellen van een goede berekening. Neem dus snel contact op en wij helpen u graag verder

NEEM NU CONTACT MET ONS OP

Twijfel niet langer en neem contact op met Farber Zwaanswijk Advocaten. Heeft u al een berekening gemaakt voor alimentatie of heeft u een berekening van uw (ex-)partner ontvangen? Farber Zwaanswijk Advocaten heeft veel ervaring op het gebied van personen- en familierecht. Raadpleeg daarom altijd een van onze ervaren advocaten door nu contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Uw wensen en belangen zetten wij altijd centraal. Ons doel is om uw problemen zo veel mogelijk uit handen te nemen en uw zaak in goede banen te leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.