Naamswijzigingsprocedures

Logo fz advocaten wit

Naamswijzigingsprocedures

Het is mogelijk om de rechter te vragen uw voor- en/of achternaam te wijzigen. Dit kan wanneer u niet tevreden bent met uw naam of wanneer uw naam verkeerd is opgenomen in de registers van de burgerlijke stand. Voor het wijzigen van uw achternaam gelden strenge voorwaarden.

Het is mogelijk om uw voornaam, of de voornaam van een minderjarige over wie u het gezag hebt te wijzigen. Indien u dit wenst dient u een verzoekschrift (te laten) indienen bij de rechtbank, met daarin het verzoek om een andere voornaam. Tijdens deze procedure is bijstand van een advocaat verplicht.

Indien u uw achternaam wenst te wijzigen, dient u een verzoek in te (laten) dienen bij Dienst Justis (Justitiële Uitvoeringsdienst Toetsing, Integriteir, Screening). Dienst Justis zal namens de minister voor Rechtsbescherming beslissen of de naamswijziging mag worden doorgevoerd.

Ons kantoor kan u ook in deze procedures bijstaan.

Neem nu contact met ons op

Twijfel niet langer en neem contact op met Farber Zwaanswijk Advocaten. Wenst u een naamswijziging? Farber Zwaanswijk Advocaten heeft veel ervaring op het gebied van personen- en familierecht. Raadpleeg daarom altijd een van onze ervaren advocaten door nu contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Uw wensen en belangen zetten wij altijd centraal. Ons doel is om uw problemen zo veel mogelijk uit handen te nemen en uw zaak in goede banen te leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.