Logo fz advocaten wit

Onder invloed van drugs gereden

Een veel gestelde vraag is of het rijden onder invloed van drugs op strafbaar is? Het antwoord is: ja! Op drugsgebruik in het verkeer wordt met name de laatste jaren actief gecontroleerd. De straffen hierop komen overeen met die voor bijvoorbeeld het rijden onder invloed van alcohol. De rechter heeft bepaald dat de politie gebruik mag maken van een deskundige om te beoordelen of u onder invloed bent van drugs. De politie kan op bevel van de officier van justitie bloed en/of speeksel afnemen bij u om te kijken hoeveel drugs u gebruikt heeft.

Belangrijk: Afname van bloed en/of speeksel kan alleen onder strenge voorwaarden en alleen als hiertoe een vermoeden van schuld bestaat!

Indien u wordt aangehouden omdat u onder invloed van drugs heeft gereden kan de politie uw rijbewijs invorderen. Deze zal het rijbewijs binnen drie dagen na invordering doorsturen naar de officier van justitie. De officier van justitie beslist vervolgens binnen tien dagen wat er gebeurt met uw ingevorderde rijbewijs.

Rijbewijs terugkrijgen

Hoogstwaarschijnlijk zal u moeten voorkomen voor de rechter of op een zogenaamde OM-zitting moeten verschijnen. Hierbij kan de officier van justitie beslissen het rijbewijs in te houden tot aan de dag van de zitting. Dit kan soms zelf tot een half jaar duren. Indien u zich in deze situatie bevindt, is het van belang dat u een van onze ervaren rijbewijs specialisten inschakelt. Uw rijbewijs terugkrijgen is het specialisme van onze advocaten en derhalve kunnen wij u bij uitstek bijstaan.

Neem nu contact op

Om uw rijbewijs terug te krijgen, moet u goed weten wat u doet. Dit zijn procedures die u het beste met een specialist kunt aangaan. Laat u daarom adviseren door met een van onze specialisten contact op te nemen. De rijbewijs specialisten van Farber Zwaanswijk Advocaten staan dan ook altijd voor u klaar, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Indien u een vraag of directe ondersteuning nodig heeft, kunt u contact opnemen door hier te klikken. Wij staan u graag te woord.