Logo fz advocaten wit

Boekenonderzoek

Het kan voorkomen dat u als ondernemer een boekenonderzoek krijgt van de belastingdienst. Over het algemeen kondigt de belastingdienst een boekenonderzoek aan, maar gelegen komt het nooit. U krijgt vaak een schriftelijke aankondiging krijgen wanneer het onderzoek plaats zal vinden.

Tijdens een boekenonderzoek worden de aangifte van uw onderneming en de administratie van uw onderneming gecontroleerd. Hierbij kan een bepaalde periode onderzocht worden of kunnen bepaalde delen van de aangifte en/of administratie worden gecontroleerd. In de aankondiging van het onderzoek zou moeten zijn aangegeven waar de controle op ziet. Gedurende het onderzoek kan het onderzoek worden uitgebreid.

welke rechten heeft de belastingdienst?

Wanneer u wilt weten welke rechten de belastingdienst heeft, en welke rechten de belastingdienst juist niet heeft is het verstandig om u door een advocaat-belastingkundige te laten infomeren. Twijfel niet en neem (vrijblijvend) contact op met Farber Zwaanswijk Advocaten, gespecialiseerd en ervaren op het gebied van (het voorkomen van) procedures tegen de belastingrecht. Wij kunnen u namelijk goed voorbereiden op zo’n onderzoek. Twijfel daarom ook niet en neem contact op met Farber Zwaanswijk Advocaten.