Logo fz advocaten wit

Zwart of buitenlands vermogen (inkeren)

Indien u in het verleden onjuist uw belastingaangifte heeft ingevuld, kan dit worden aangemerkt als een misdrijf en leiden tot een strafvervolging of tot bestuursrechtelijke boetes. Maar als niet uw volledige inkomen bij de Belastingdienst is aangeduid of als u helemaal geen aangifte heeft gedaan en u dat nog wel wenst te doen. Kunt u mogelijk nog aangifte doen of uw aangifte verbeteren. Indien dat niet meer mogelijk is, kan er mogelijk aanspraak zijn op de inkeerregeling.

De inkeerprocedure is een procedure die de belastingplichtige de mogelijkheid biedt om de in het verleden onjuist ingevulde belastingaangiftes in te keren, dit om forse boetes en eventuele strafprocedures te voorkomen en om de belastingplichtige aan te moedigen zich zelfstandig te melden. Als u namelijk uit eigen beweging toch nog aangifte doet is de boete vaak lager of krijgt u zelfs geen boete, dan wanneer de belastingdienst er achter komt dat u inkomen hebt verzwegen.

complexe procedures

Dit klinkt eenvoudig, maar dat is het vaak niet. Het zijn vaak complexe procedures omdat de inspecteur behoorlijk veel aanvullende informatie wenst voor wat betreft de bron van het geld en hoe lang u dit geld reeds in uw bezit heeft. Het wordt daarom aangeraden om een ervaren advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is op het gebied van het belastingrecht.

De advocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten zijn gespecialiseerd in het belastingrecht en ervaren op het gebied van procedures tegen de belastingdienst. Onze advocaten kunnen u uitstekend bijstaan. Wij zijn altijd vastberaden om uw zaak in goede banen leiden.. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.