Logo fz advocaten wit

Informatiebeschikking

Heeft u een informatieverzoek of een informatiebeschikking van de belastingdienst ontvangen?

Als de belastingdienst een gebrek in de administratie van een bedrijf ontdekt, kan de belastingdienst een informatiebeschikking naar het bedrijf sturen. Met die beschikking krijgt u een laatste kans om de vragen te beantwoorden en een eventueel gebrek in de administratie te corrigeren.

De inspecteur van de belastingdienst heeft een vergaande bevoegdheid om informatie aan u te vragen, of eigenlijk te vorderen. Dit kan zelfs door middel van een last tot dwangsom worden afgedwongen. Het kan daarom grote gevolgen voor u hebben indien u niet voldoet aan de informatieverplichting (bijvoorbeeld omkering bewijslast).

Tegelijk vraagt de belastingdienst ook vaak om gegevens waar eigenlijk niet om gevraagd mag worden. Het is erg lastig om in te schatten waar u wel en niet toe verplicht bent. U kunt ook bezwaar indienen tegen de informatiebeschikking. Twijfel daarom niet om contact met ons op te nemen. Onze advocaten kunnen u namelijk adviseren wat u moet indien het gaat om een informatieverplichting.

De advocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten zijn gespecialiseerd in het belastingrecht. Wij zijn ervaren op het gebied van belastingrecht en zijn vastberaden om uw zaak in goede banen leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.