Logo fz advocaten wit

Controle door de Belastingdienst

KOMT DE BELASTINGDIENST VOOR EEN CONTROLE?

Het is mogelijk dat u een brief een brief ontvangt met een aankondiging dat een medewerker van de belastingdienst langs komt om een controle uit te voeren, ofwel de controleambtenaar. Dit wordt ook wel een boekenonderzoek genoemd.

De belastinginspecteur/controlemedewerker heeft vergaande bevoegdheden. Het is daarom belangrijk om te weten wat uw rechten en plichten zijn en wat die van de belastingdienst zijn. Bij het uitvoeren van de taken door de belastingdienst mogen de bevoegdheden uiteraard niet worden misbruikt. De bevoegdheden van de belastingdienst zijn ruim maar wel beperkt door wet- en regelgeving. De belastingdienst moet echter wel vaak worden gewezen op deze beperkingen.

ervaren advocaten op het gebied van belastingrecht

Wij als ervaren advocaten op het gebied van belastingrecht kunnen u goed informeren omtrent de bevoegdheden van de belastingdienst tijdens bijvoorbeeld een dergelijke controle. Twijfel niet en neem (vrijblijvend) contact op met een specialist, een advocaat-belastingkundige, van Farber Zwaanswijk Advocaten, gespecialiseerd en ervaren op het gebied van (het voorkomen van) procedures tegen de belastingrecht.