Logo fz advocaten wit

Fiscale delicten

Wordt u verdacht van een fiscaal strafbaar feit?

Fiscale delicten zien op de heffing van belastingen. De wederpartij wordt gevormd door de belastingdienst en/of de FIOD-ECD en het openbaar ministerie. U kan een boete krijgen of strafrechtelijk worden vervolgd.

Enkele voorbeelden van fiscale delicten of delicten die hier vaak mee samenhangen zijn:

Klik hier voor veelgestelde vragen over accijnsfraude.

De FIOD-ECD (De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst en de Economische Controledienst) houdt zich bezig met het opsporen van fiscale delicten en onderzoekt of u zich schuldig maakt aan fiscale delicten. Het kan zomaar zijn dat, indien u verdacht wordt van een fiscaal delict, de FIOD-ECD ineens bij u op de stoep staat. Het is daarom uitermate van belang dat u zo spoedig mogelijk over een advocaat kunt beschikken. U heeft al recht op bijstand van een advocaat tijdens een doorzoeking van uw bedrijfspand en/of woning!

Indien u zich schuldig maakt aan een fiscaal delict, heeft de belastingdienst een aantal opties:

  • Ze kunnen u een vergrijpboete opleggen
  • Ze kunnen u een verzuimboete opleggen

De belastingdienst heeft veel middelen die ze kunnen inzetten tegen u. De belastingdienst kan er ook voor kiezen dat u strafrechtelijk vervolgd wordt. In dit geval kunt u een strafbeschikking verwachten of u ontvangt een dagvaarding. Hiervoor bent u vaak ook al gehoord als verdachte. Wanneer u wordt aangehouden of u ontvangt een oproep van verhoor is het van groot belang dat u een advocaat inschakelt. Onze advocaten hebben ruime ervaring en kennis op het gebied van fiscale (straf)zaken.

Indien u strafrechtelijk wordt vervolgd, is het van belang dat u wordt geadviseerd door een van onze ervaren strafrecht advocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten. Onze advocaten zijn gespecialiseerd op fiscaal gebied en kunnen u bij fiscale delicten uitstekend bijstaan.

Wij zijn ervaren op het gebied van strafrecht en zijn vastberaden om uw zaak in goede banen leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.