Logo fz advocaten wit

Fiscale delicten

Wordt u verdacht van een fiscaal strafbaar feit?

Fiscale strafbare feiten zijn delicten die met de heffing van belastingen te maken hebben. De belastingdienst heeft veel middelen die ze kunnen inzetten tegen u. In dergelijke zaken wordt de wederpartij gevormd door de belastingdienst en/of de FIOD-ECD (De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst en de Economische Controledienst) en het openbaar ministerie. De FIOD-ECD is een instantie die zich bezighoudt met het opsporen van fiscale delicten.

Enkele voorbeelden van fiscale delicten of delicten die hier vaak mee samenhangen zijn:

De FIOD-ECD onderzoekt of u zich schuldig maakt aan fiscale delicten. Het kan zomaar zijn dat, indien u verdacht wordt van een fiscaal delict, de FIOD-ECD ineens bij u op de stoep staat. Het is daarom uitermate van belang dat u zo spoedig mogelijk over een advocaat kunt beschikken. U heeft al recht op bijstand van een advocaat tijdens een doorzoeking van uw bedrijfspand en/of woning!

Indien u zich schuldig maakt aan een fiscaal delict, heeft de belastingdienst een aantal opties:

  • Ze kunnen u een vergrijpboete opleggen
  • Ze kunnen u een verzuimboete opleggen

De belastingdienst kan er ook voor kiezen dat u strafrechtelijk vervolgd wordt. In dit geval kunt u een strafbeschikking verwachten of u ontvangt een dagvaarding.
Hiervoor bent u vaak ook al gehoord als verdachte. Wanneer u wordt aangehouden of u ontvangt een oproep van verhoor is het van groot belang dat u een advocaat inschakelt. Onze advocaten hebben ruime ervaring en kennis op het gebied van fiscale (straf)zaken.

Indien u strafrechtelijk wordt vervolgd, is het van belang dat u wordt geadviseerd door een van onze ervaren strafrecht advocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten. Onze advocaten zijn gespecialiseerd op fiscaal gebied en kunnen u bij fiscale delicten uitstekend bijstaan.

Wij zijn ervaren op het gebied van strafrecht en zijn vastberaden om uw zaak in goede banen leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.