Logo fz advocaten wit

BTW-fraude (carrouselfraude)

U wordt verdacht van een BTW-fraude (carrouselfraude)?

Bij BTW-carrouselfraude draagt een onderneming geen BTW af terwijl hiertoe wel de verplichting bestaat. Er zijn altijd meerdere bedrijven betrokken waarbij minimaal 1 bedrijf de ontvangen BTW niet afdraagt, ook wel genaamd “de ploffer”. Dit terwijl de andere bedrijven de BTW wel terugvragen, waardoor een belastingnadeel ontstaat.

Producten

Bij BTW-fraude gaat het meestal om grote in- en verkoopvolumes, de producten zijn meestal makkelijk te verhandelen en hebben een hoge waarde. Goederen die bijvoorbeeld veel gebruikt worden zijn mobiele telefoon, computers, tablets, spelcomputers en andere soorten elektronica.

Mogelijke signalen:

Bent u bang dat u (onbedoeld) betrokken bent geraakt in een carrousel? Dit zijn mogelijke aanwijzingen:

  • Er worden goederen aangeboden met een hoge waarde, hoog transactievolume maar onder de gangbare marktprijs;
  • Steeds wisselende leveranciers, kopers of handelaren die vaak pas kort actief zijn of een bestuurswisseling hebben ondergaan;
  • Wanneer een leverancier op voorhand aangeeft aan wie de goederen doorverkocht kunnen worden;
  • Er wordt gevraagd om branchevreemde artikelen te verkopen of om deel te nemen aan parallelhandel.

De belastingdienst stuurt overigens ook vaak een waarschuwingsbrief dat u mogelijk betrokken bent in een carrouselfraude. Krijgt u een dergelijke brief? Neem dan direct contact op met een van onze advocaten.

Welke straf kunt u verwachten bij BTW-carrouselfraude?

Als u schuldig wordt bevonden aan het plegen van BTW-carrouselfraude kunt u een straf verwachten. In dit geval kan een gevangenisstraf, werkstraf, geldboete of een combinatie hiervan worden opgelegd. Voor meer informatie over de te verwachten straf kunt u het beste contact opnemen met een van onze advocaten, dit geheel vrijblijvend.

U wordt verdacht van het plegen van BTW-fraude? U bent gedagvaard ?

Indien u strafrechtelijk wordt vervolgd, is het van belang dat u wordt geadviseerd door een van onze ervaren strafrechtadvocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten. Onze advocaten zijn gespecialiseerd op het gebied van fiscaal strafrecht en hebben ruime ervaring op het gebied van carrouselfraude en kunnen u daarom bij fiscale delicten uitstekend bijstaan. Onze advocaten zijn vastberaden om uw zaak in goede banen leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.