Logo fz advocaten wit

Ontslagen wegens fraude

Wordt u ontslagen wegens fraude?

Bent u of wordt u ontslagen wegens fraude? Er zijn verschillende type van fraude die kunnen leiden tot een ontslag. Het plegen van een strafbaar feit tijdens werkzaamheden kan leiden tot ontslag op staande voet. Een voorbeeld hiervan is tijdfraude. Als een werknemer zegt langer te hebben gewerkt dan in werkelijkheid, dan is er sprake van tijdfraude. Wordt u hiervan verdacht? FZ advocaten legt hier de verschillende manieren van fraude uit.

Er zijn 3 manieren waarop werknemers met werkuren frauderen:

  • Onterechte afwezigheid
  • Oneerlijke werkurenregistratie
  • Te veel bezig zijn met andere activiteiten tijdens het werk

Met fraude wordt bedoeld dat een verdachte:

  • Opzettelijk een misleidende voorstelling geeft van bepaalde zaken.
  • Dit doet om op een bepaalde manier een economisch voordeel te behalen.
  • Iemand heeft benadeeld
  • Onrechtmatig of onwettig gehandeld

Welke straf kunt u verwachten bij ontslag wegens fraude?

Als u ontslagen wordt wegens fraude,  kunt u een straf verwachten. In dit geval  kan een gevangenisstraf, werkstraf, geldboete of een combinatie hiervan worden opgelegd. Voor meer informatie over de te verwachten straf kunt u het beste contact opnemen met een van onze advocaten, dit geheel vrijblijvend.

Wordt u ontslagen wegens fraude of bent u zelfs al gedagvaard?

Indien u strafrechtelijk wordt vervolgd, is het van belang dat u wordt geadviseerd door een van onze ervaren strafrechtadvocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten. Onze advocaten zijn gespecialiseerd op het gebied van strafrecht en kunnen u daarom bij fraude uitstekend bijstaan, ook in een procedure tegen uw werkgever. Onze advocaten zijn vastberaden om uw zaak in goede banen leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.