Logo fz advocaten wit

Toeslagenfraude

Wordt u verdacht van toeslagenfraude?

Toeslagenfraude vindt plaats wanneer iemand (opzettelijk) verkeerde informatie geeft aan de belastingdienst, om vervolgens toeslag te kunnen ontvangen. U kunt zelf aan de belastingdienst verkeerde informatie verstrekken over uw eigen situatie om zo toeslagen te krijgen, maar het kan ook zijn dat iemand anders verkeerde gegevens heeft verstrekt of met uw gegevens toeslagen aanvraagt en op zijn eigen rekening laat storten.

Signalen toeslagenfraude:

De fraude werkt vaak als volgt wanneer dit gedaan wordt door een derde:

  • de fraudeurs vragen toeslagen aan op naam van derden.
  • de fraudeurs benaderen personen en hen wordt vaak vergoeding beloofd.
  • de fraudeurs openen rekeningen op naam van derden.
  • de fraudeurs vragen DigiD’s aan.
  • vervolgens worden de toeslagen aangevraagd.

Welke straf kunt u verwachten?

Als u schuldig wordt bevonden aan het plegen van toeslagenfraude kunt u een straf verwachten. In dit geval kan een gevangenisstraf, werkstraf, geldboete of een combinatie hiervan worden opgelegd. Voor meer informatie over de te verwachten straf kunt u het beste contact opnemen met een van onze advocaten, dit geheel vrijblijvend.

Wordt u verdacht van toeslagenfraude of bent u zelfs al gedagvaard?

Indien u strafrechtelijk wordt vervolgd, is het van belang dat u wordt geadviseerd door een van onze ervaren strafrechtadvocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten. Onze advocaten zijn gespecialiseerd op het gebied van fiscaal strafrecht en hebben ruime ervaring op het gebied van carrouselfraude en kunnen u daarom uitstekend bijstaan. Onze advocaten zijn vastberaden om uw zaak in goede banen leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.