Logo fz advocaten wit

Kredietfraude

Wordt u verdacht van kredietfraude?

Er kan sprake zijn van kredietfraude wanneer u onder valse voorwendselen een krediet aanvraagt of wanneer een derde ten onrechte een krediet op uw naam verkrijgt.

Voorbeelden van risico’s van kredietfraude of een aanvraag krediet onder valse voorwendselen:

  • Gebruik van kredietkaart
  • Als u uw kredietkaart (credit card) heeft verloren of ergens heeft laten liggen of gestolen is bestaat het risico dat iemand uw kredietkaart gebruikt.
  • Mocht iemand persoonlijke gegevens van u hebben. Dan kan diegene hiermee krediet aanvragen in uw naam of zelfs om grote sommen geld van uw rekening afhalen/overschrijven.

Welke straf kunt u verwachten?

Als u schuldig wordt bevonden aan het plegen van kredietfraude, kunt u een straf verwachten. In dit geval  kan een gevangenisstraf, werkstraf, geldboete of een combinatie hiervan worden opgelegd. Voor meer informatie over de te verwachten straf kunt u het beste contact opnemen met een van onze advocaten, dit geheel vrijblijvend. Tevens kunt u in sommige gevallen een aantal jaar geen gebruikmaken van financiële diensten van banken. Ook hierbij kunnen wij u helpen.

Wordt u verdacht van het plegen van kredietfraude of bent u zelfs al gedagvaard?

Indien u strafrechtelijk wordt vervolgd, is het van belang dat u wordt geadviseerd door een van onze ervaren strafrechtadvocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten. Onze advocaten zijn gespecialiseerd op het gebied van strafrecht en kunnen u daarom bij fraude uitstekend bijstaan. Tevens zijn onze advocaten vastberaden om uw zaak in goede banen leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze fraude advocaten door contact op te nemen.