Logo fz advocaten wit

Elektriciteitsfraude

Wordt u verdacht van elektriciteitsfraude?

Er kan sprake zijn van elektriciteitsfraude als een elektriciteitsmeter wordt gemanipuleerd. Dit kan door de meter te verlagen of door de meter te openen en de verzegeling te verbreken. Deze handelingen gaan vaak gepaard met andere strafbare feiten, zoals een hennepkwekerij.

Diefstal en fraude

Het aftappen van stroom is een vorm van diefstal en het manipuleren van de elektriciteitsmeter is een vorm van fraude. Wanneer uw gedraging strafbaar is gesteld, bestaat de kans dat u wordt gestraft met een gevangenisstraf, een geldboete of een combinatie hiervan. Tevens dient er rekening te worden gehouden dat de energiemaatschappij waarschijnlijk alsnog de door u gebruikte energie in rekening brengt.

Andere gevolgen

Naast de veroordeling door justitie van diefstal en fraude kunnen er ook andere gevolgen zijn voor de fraudeur, hierbij te denken aan:

  • Uitzetting door de verhuurder
  • Ontneming van voordeel, bijvoorbeeld in het geval van hennepteelt
  • Verhaal van kosten door de energiemaatschappij

Wordt u verdacht van het plegen van elektriciteitsfraude, of bent u gedagvaard?

Indien u strafrechtelijk wordt vervolgd, is het van belang dat u wordt geadviseerd door een van de ervaren strafrechtadvocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten. Onze advocaten zijn gespecialiseerd op het gebied van strafrecht en kunnen u daarom bij elektriciteitsfraude uitstekend bijstaan. Tevens zijn onze advocaten vastberaden om uw zaak in goede banen leiden. Neem contact met ons op en laat u door een van onze advocaten adviseren en bijstaan in uw procedure, zodat wij uw zaak in goede banen kunnen leiden. Onze advocaten zijn er 24/7 voor u. Uw wensen en belangen zetten wij altijd centraal. Ons doel is om uw problemen zo veel mogelijk uit handen te nemen.