Logo fz advocaten wit

Elektriciteitsfraude

U wordt verdacht van elektriciteitsfraude?

Hier kan sprake van zijn wanneer bijvoorbeeld de elektriciteitsmeter wordt gemanipuleerd, door de meter te verlagen of door de meter te openen en de verzegeling te verbreken. Vaak gaan deze handelingen gepaard met andere strafbare feiten, zoals een hennepplantage.

Diefstal en fraude

Het aftappen van stroom is een vorm van diefstal en het manipuleren van de elektriciteitsmeter is een vorm van fraude. Wanneer uw gedraging strafbaar is gesteld, bestaat de kans dat u wordt gestraft met een gevangenisstraf, een geldboete of een combinatie hiervan. Tevens dient er rekening te worden gehouden dat de energiemaatschappij waarschijnlijk alsnog de door u gebruikte energie in rekening brengt.

Andere gevolgen

Naast de veroordeling door justitie van diefstal en fraude kunnen er ook andere gevolgen zijn voor de fraudeur, hierbij te denken aan:

  • Uitzetting door de verhuurder
  • Ontneming van voordeel, bijvoorbeeld in het geval van hennepteelt
  • Verhaal van kosten door de energiemaatschappij

Welke straf kunt u verwachten bij elektriciteitsfraude?

Als u schuldig wordt bevonden aan het plegen van elektriciteitsfraude kunt u een straf verwachten. In dit geval kan een gevangenisstraf, werkstraf, geldboete of een combinatie hiervan worden opgelegd. Voor meer informatie over de te verwachten straf kunt u het beste contact opnemen met een van onze advocaten, dit geheel vrijblijvend.

U wordt verdacht van het plegen van elektriciteitsfraude? U bent gedagvaard?

Indien u strafrechtelijk wordt vervolgd, is het van belang dat u wordt geadviseerd door een van onze ervaren strafrecht advocaten in Den Haag, de advocaten van Farber Zwaanswijk Advocaten. Onze advocaten zijn gespecialiseerd op het gebied van strafrecht en kunnen u daarom bij elektriciteitsfraude uitstekend bijstaan. Tevens zijn onze advocaten vastberaden om uw zaak in goede banen leiden. Laat u daarom adviseren door één van onze advocaten door contact op te nemen.